Let's reduce & reuse

PRE-LOVED

Lever jouw pre-loved items in en werk mee aan de lifecycle van jouw kleding.

MODE IS MEER DAN KLEDING

Wij van Make My Day willen jou helpen om je eigen stijl te verfijnen. Ons assortiment bestaat uit een trendy, verrassend én wisselend aanbod in mode en lifestyle items.

We vinden het zelf erg belangrijk om onszelf te uitten d.m.v. onze eigen stijl in kleding. Julie: “Ik voel me fijn en zelfverzekerd als mijn outfit bij mij past en ik geniet ervan om hier creatieve combinaties in te maken. Dit is meer dan gewoon kleding of trends, dit is wie ik ben en dit geldt ook voor mijn collega’s."

Mode kan zo inspirerend zijn en er gaat zo'n creatief proces aan vooraf voordat het bij ons in de winkel hangt. Kijk hiervoor even het fragment hiernaast van de Devil Wears Prada. :-)

CREATIEVE DUURZAAMHEID

Het lastige aan dit heerlijke creatieve gevoel is de vervuilende kleding-industrie die hiermee gepaard gaat. Make My Day is een retailconcept dat werkt met tijdelijke collecties, dat is wat ons merk sterk maakt. En hoe hard onze merken ook werken aan verbetering, we kunnen onze ogen er natuurlijk niet voor sluiten. Daarom zijn wij onszelf de vraag gaan stellen hoe wij op een creatieve manier met duurzaamheid om kunnen gaan. Een groot probleem is de overproductie van kleding. Er wordt te veel geproduceerd en er blijft ook te veel over, dit moet veranderen.

Er zijn hiervoor een paar oplossingen; de kledingmerken moeten alleen produceren wat er georderd wordt (dit is wat onze merken grotendeels doen), de kledingwinkels moeten alleen inkopen wat zij kunnen verkopen (dat proberen wij met ons unieke aanbod zo goed mogelijk te doen) en tot slot moeten we recyclen.

LEVER JE ITEMS IN

Het creëren van je stijl zit ‘m vooral in de juiste combinaties maken, dat is ook de service die wij graag in onze winkels bieden. Wij proberen zelf ook altijd nieuwe collecties te combineren met tweedehands items.

Daarom starten wij met Pre-loved items in ons assortiment.
Kleding die jij met liefde hebt gedragen, maar die niet meer bij jouw stijl, lichaam of levensfase past, kan je bij ons inleveren. In ruil daarvoor ontvang je
shoptegoed
 waar je weer een mooi nieuw item van kan kopen.
Tegelijkertijd maak jij een ander weer heel blij met jouw item. Hieronder en hiernaast vermelden wij waar de items aan moeten voldoen en welk bedrag jij van ons als shoptegoed krijgt.

SHOP EEN NIEUW ITEM

Je kan jouw items iedere dag inleveren in onze winkel en wij beoordelen het op kwaliteit, stijl en toegevoegde waarde aan ons assortiment. Binnen 14 dagen ontvang je van ons een mail met daarin welke items wij innemen én een cadeaubon met het shoptegoed. De overige items mag je weer bij ons ophalen of we doneren het aan een goed doel, aan jou de keuze. Mochten jouw items niet verkopen, dan is dat ons risico.

Mocht jouw item in een hoger prijs-segment vallen, beoordelen wij dit en stellen we jou een hoger shoptegoed voor.

En jij kan zelf een nieuw item uit onze collectie shoppen óf natuurlijk ook weer een ander pre-loved item scoren.